Welkom bij rijschool 200pk!

Lessen

Je rijbewijs haal je bij Rijschool 200PK

Je rijbewijs wil je natuurlijk zo snel mogelijk halen! Dat kan bij Rijschool 200PK! Ons team helpt je daar graag bij. Zo bespreken we tijdens de eerste rijles hoe het gaat en maken we samen een plan voor het uiteindelijk halen van je rijbewijs.

Wij adviseren verder rijlessen van 1,5 of 2 uur in te plannen, zo is er meer tijd voor herhaling en dit brengt zijn voordelen.  Blijf verder wanneer mogelijk wat langer mee rijden tijdens de les van een andere leerling (van zien kun je ook heel veel leren).

Het gemiddeld aantal rijlessen dat benodigd is voor het halen van je autorijbewijs ligt rond de 30 tot 40 uur. Dit is uiteraard een gemiddelde.  Er zijn ook mensen die hun rijbewijs een stuk sneller halen en mensen die er langer over doen dan gemiddeld. Dit hangt onder meer af van het gevoel wat je voor autorijden hebt.

GEMIDDELD AANTAL RIJLESSEN

Snelle leerling:            20 tot 30 rijlessen

Doorsnee leerling:     27 tot 40 rijlessen

Bron: (Bovag)

WAT KAN IK ER AAN DOEN OM UITEINDELIJK MINDER RIJLESSEN NODIG TE HEBBEN?

Als je snel je rijbewijs wilt halen dan hebben we een aantal tips voor je!

  • Haal tijdig je theorie-examen
  • Rijlessen van 1,5 of 2 uur nemen (Wanneer je een les van één uur hebt zie je vaak dat de leerling na een week niet gereden te hebben eerst een tijdje moet inkomen en zo dus tijd verliest.)
  • Neem 2 keer per week rijles in plaats van 1 keer per week
  • Wanneer je met iemand mee rijdt probeer dan mentaal/actief mee te rijden en eventueel vragen te stellen. Hier kan je veel van leren

TIP!

Wat wij merken is dat leerlingen het leuk vinden om iedere week te lessen maar weinig tot niets doen met hun theorie.

Daarom zien wij graag dat de leerlingen met lessen beginnen wanneer zij hun theorie al hebben gehaald, of dit in ieder geval binnen de eerste 10 praktijk lessen proberen te halen. Zodat de leerling, bijvoorbeeld, precies weet wat nou dat “ene rode bord met die witte balk erin betekent”. Hierdoor kan de instructeur meer aandacht geven hoe men hiermee omgaat en niet hoeft uit te leggen wat dit bord betekent. Waardoor er natuurlijk ook meer tijd overblijft om praktijk gericht te oefenen. 

HOE GAAT EEN PRAKTIJK EXAMEN?

HOE GAAT EEN THEORIE EXAMEN?